У Києві є заклади, де готують качку по-пекінськи — найвідомішу страву китайської кухні, із хрусткою скоринкою та ніжним мʼясом всередині. Раніше страву подавали лише імператорам, а тепер її можна замовити у ресторанах та кафе. В яких закладах столиці найсмачніша качка по-пекінськи — читайте в нашій добірці.
"Duck, Please"
"Duck, Please" — це куточок Азії у Києві. Ресторан знаходиться на трьох локаціях, як на правому, так і на лівому березі. В закладі готують качку за старовинним рецептом у печах, які засновники привезли з Шанхаю. Ніжне м’ясо, хрустка скоринка та правильна технологія робить качку ідеальною, як кажуть у закладі "так, як треба". Тоненько порізана качина грудка подається з китайськими млинцями, зеленою цибулею, огірком та соусом хуасін. Її пропонують їсти наступним чином — загорнути шматочок качки, цибулю та огірок у конвертик, далі занурити у соус і насолоджуватися.
Меню та ціни:
- Качка по-пекінськи порція — 360 грн;
- Качка по-пекінськи (половина качки) — 865 грн;
- Качка по-пекінськи (ціла качка) — 1780 грн;
- Качка вагова нерозрізана ціла — 1400 грн.
Адреса: вулиця Володимирська, 83, Дніпровська набережна, 21А, Берестейський проспект, 24 (ТРЦ Smart Plaza)
Режим роботи: з 11:00 до 22:00.
Ресторан "Beijing Style"
У ресторані "Beijing Style" можна спробувати традиційну качку по-пекінськи. Шеф-кухар готує її за рецептом часів династії Мін. Для приготування качки використовують спеціально вирощених домашніх качок м'ясної породи. Готову качку нарізають на невеликі шматочки, подають з овочами, млинцями та спеціальним соусом. Кісточки окремо обсмажують в спеціях або варять з них бульйон. Власники кажуть, що смак цієї качки назавжди закохає у китайську кухню.
Меню та ціни:
- Качка по-пекінськи з млинцями (ціла) — 2180 грн;
- Запечена качина голова "Канго" — 318 грн.
Адреса: вулиця Січових Стрільців, 52-А
Режим роботи: щодня з 10:00 до 22:00.
"Китайський привіт"
Качку по-пекінськи готують в ресторані "Китайський Привіт" на Подолі. Зсновник закладу, Міша Кацурін зазначив, що кожна качка вирощується спеціальним чином, а від початку приготування до подачі триває 5 днів. Страву подають з рисовими млинцями, овочами та традиційним соусом хойсін. Качка виходить хрустка із соковитим мʼясом та невеличким прошарком ароматного качиного жиру.
Меню:
- Пекінська качка — 2 270 грн;
- Качка з овочами — 590 грн;
- Качка в гострому соусі — 490 грн.
Адреса: вулиця Фролівська, 1/6
Режим роботи: з 12:00 до 22:30
"Chinanay"
"Chinanay" — суші-бар навпроти ЖК "Комфорт Таун". Тут подають азійські страви — рамен, супи, локшину, роли, гьодза і качку по-пекінськи. Подача традиційна — млинець, огірок, зелена цибуля, соус та порізана качка. Ціна найприємніша у місті.
Меню та ціни:
- Качка по-пекінськи — 749 грн
Адреса: проспект Соборності, 7б
Режим роботи: з 10:00 до 22:00
BAO • Modern Asian Cuisine
BAO — перший в Україні ресторан сучасної китайської кухні від шеф-кухаря Ектора Хіменес-Браво. В меню традиційна їжа Сінгапура, Гонконгу та закладів китайської кухні у Нью-Йорку. За словами засновників, качка по-пекінськи від BAO — це легендарна страва, яка варта уваги. Вона має унікальні смакові якості та особливу подачу. Качку із золотистою скоринкою, ніжним м'ясом, ароматним соусом та свіжими овочами загортають у млинець. До неї рекомендують замовити келих червоного вина для подвійної насолоди.
Меню та ціни:
- Качка по-пекінськи ціла — 2647 грн;
- Качка по-пекінськи половина — 1529 грн.
Адреса: вулиця Мечникова, 14
Режим роботи: неділя-четвер з 12:00 до 22:00, п'ятниця-субота з 12:00 до 23:00
"China Ma"
У ресторані "China Ma" готують традиційні страви китайської кухні, зокрема качку по-пекінськи. Щоб приготуват страву, власники привезли піч з самого Пекіну, а приготуванням займається окрема людина — Duck Man. Він відділяє від тушки філе за старовинною технологією та обжарює її у фритюрі.
Меню та ціни:
- Качка по-пекінськи (ціла) — 2208 грн;
- Качка по-пекінськи (половина) — 1258 грн;
- Качка по-пекінськи (чверть порції) — 658 грн.
Адреса: вулиця Георгія Кірпи, 5б
Режим роботи: щодня з 11:00 до 22:00
"Fenix Asia"
В азійському ресторані "Fenix Asia" кажуть, що такої качки по-пекінськи, як у них, ви ще не куштували. Хрустка скоринка та соковите м‘ясо у поєднанні з пікантним арахісовим соусом та рисовими млинцями створюють баланс смаку. Рецепт команда опановувала у Китаї. Його вдосконалили та наразі відтворюють у центрі Києва. Подають качку з овочами на компанію від 6 осіб.
Меню та ціни:
- Качка по-пекінськи (ціла) — 3600 грн;
- Качка по-пекінськи в класичній подачі — 3900 грн.
Адреса: бульвар Лесі Українки 30-А
Режим роботи: з понеділка по п'ятницю з 17:00 до 23:00, в суботу та неділю з 14:00 до 23:00
"Oxota na Ovets"
Качка по-пекінськи — візитна картка ресторану "Oxota na Ovets". Її готують за старовинним рецептом, подають та нарізають тонкими слайсами. Філе качки загортається у рисовий млинець з цибулею шалот, свіжим огірком з додаванням двох соусів — кисло-солодкого сливового та ароматного хойсін. Страва підходить для 2-4 персон. Каркас качки готують на вибір гостя: WOK у гострому соусі з овочами, у вигляді азійського пікантного супу чи смажать хрусткі шматочки качки в тапіоці.
Меню та ціни:
- Качка по-пекінськи — 2295 грн.
Адреса: вулиця Воздвиженська, 10-Б
Режим роботи: з 10:00 до 22:00
"Качині історії"
У ресторані "Качині історії" готують усі страви з качки — WOK, донер, бургери та сендвічі. Качка по-пекінськи також є в меню. Подача та набір інгредієнтів як у Китаї — шматочки качки, млинці, свіжий огірок, цибуля порей, соус хойсін. Овочі та усе до страви можна замовити додатково.
Меню та ціни:
- Peking duck порція — 435 грн;
- Peking duck (половина) — 870 грн;
- Peking duck (ціла) — 1740 грн;
- Соус Хойсін — 40 грн;
- Свіжі огірки та цибуля порей — 45 грн;
- Пшеничні млинці до качки по пекінські — 60 грн.
Адреса: фуд-корт у ТРЦ River Mall та ТРЦ Respublika Park
Режим роботи: щодня з 10:00 до 22:00
Також пропонуємо добірку закладів Києва, де можна випити наливки та настоянки.