У жовтні в Києві відкрилися нові заклади з десертами, ресторан швидкого харчування на території КиївЗоо, французьке бістро та японське міське кафе. Розповідаємо, у які нові місця завітати в столиці у жовтні та що там спробувати.
Кондитерська O’Cake на Подолі
На Подолі відкрилася двоповерхова кав'ярня OʼCake. У ньому готують великий вибір десертів власного виробництва, які пропонують під specialty каву. Зерна для неї обсмажують у власній ростерії у Вінниці.
Інтерʼєр закладу світлий, затишний, підходить для атмосферних фото в Інстаграм. У меню, окрім десертів, є цікаві сезонні напої та солоні страви.

Меню:
- Кіш з сиром та шпинатом — 166 грн
- Брауні з карамеллю — 109 грн
- Медівник — 185 грн
- Баскський фісташковий чизкейк — 185 грн
Адреса: вул. Сагайдачного, 18.
Графік роботи: будні 07:30-22:30, вихідні 09:00-22:30
Французьке бістро Luna et Claire
Це нове бістро у ЖК Славутич 2.0 на Зарічній, 6. Воно позиціонується як камерний французький простір з атмосферою легкості та шарму. Інтер’єр гармонійно поєднує сучасні елементи з архітектурою комплексу. Бістро складається з однієї зали, розрахованої на 40 гостей.
Меню з акцентом на класичні французькі тістечка, сніданки у форматі all day. Кава та інші напої створюють теплу атмосферу для ранкових і денних зустрічей з друзями чи родиною.

Це другий заклад мережі. Перший розташований у ЖК "Комфорт Таун".
Меню:
- Сніданок "Французька осінь" — 315 грн
- Фірмові сирники — 250 грн
- Французький суп — 195 грн
- Зелена закуска з хамоном — 275 грн
Адреса: вул. Юлія Липи 6.
Графік роботи: пн-нд 09:00-22:00.
Ресторан "Яш"
"Яш" — це ресторан, що пропонує страви української та кримськотатарської кухонь з принципами халяль. Це новий проєкт від ресторанної компанії "Manana Family", заснований на ідеї об'єднання страв корінних народів України — українців, кримських татар, караїмів і кримчаків — за одним столом. Концепція закладу полягає у демонстрації спільного гастрономічного спадку різних етносів, створення простору для діалогу культур через меню, в якому представлені традиційні страви з їхніми сучасними інтерпретаціями.
Інтер’єр ресторану унікальну фактуру стін, які імітують гірські породи. Водночас у меню — смаколики із Близького Сходу та України: самси, янтики, чеберек, борщ із яловичим люля-кебабом, плов, кюрзе з яловичиною, а також десерти — пахлава і чак чак. Барна карта включає традиційні напої з додаванням спецій і фруктів, а у винній — позиції від українських виробників.
Меню:
- Бабагануш — 175 грн
- Юфахаш — 165 грн
- Лагман — 275 грн
- Янтик з яловичиною, томатами та сиром — 145 грн
Адреса: вул. Велика Васильківська, 34.
Графік роботи: пн-нд 12:00-22:00.
McDonald's у КиївЗоо
Це 50-й ресторан мережі McDonald's у Києві. Він відкрився на території столичного зоопарку. Ресторан площею 550 м² розрахований на 146 місць у залі та 80 на терасі. Тут встановили 12 терміналів самообслуговування, також незабаром запрацює сервіс доставки "МакДелівері".

Також у жовтні відкрився ще один новий ресторан McDonald's на Мінському масиві.

Меню:
- Біг Біф Чіз — 281 грн
- Дабл Чізбургер — 133 грн
- Біг Мак Меню — 263 грн
- Чікен Рол — 158 грн
Адреса: проспект Берестейський, 32Г.
Графік роботи: щодня з 7:00 до 23:00 ("МакДелівері" працюватиме за таким же розкладом).
Oishi Ba
Біля площі Українських Героїв у тестовому режимі запрацювало міське кафе Oishi Ba. Символом закладу обрали зайця, який у японській міфології символізує достаток та насолоду.
Як кажуть у закладі, це "смачний бар, натхненний філософією вабі-сабі та шефом з зіркою Мішлен".
В інтер’єрі акцент на жовті та бордові відтінки, довгу барну стійку й артові елементи – триметрового жирафа, ілюстрації з тваринами та рослинними мотивами. У закладі подають авторські коктейлі та смачну їжу, які разом з атмосферою створюють рівновагу та баланс.
Oishi Ba є петфрендлі-простором.

Меню:
- Яйця з грецьким йогуртом по-турецьки — 280 грн
- Рамен з качки — 235 грн
- Рол з куркою Теріякі — 160 грн
- Коктейль "Негроні" — 250 грн
- Велика Васильківська 23
Адреса: вул. Велика Васильківська, 23.
Графік роботи: пн-пт 8:00-22:00, сб-нд 9:00-22:00.
GO japanese cuisine
Новий заклад японської кухні GO japanese cuisine відкрився 29 жовтня 2025 року на вулиці Обсерваторній, 5 у Києві. Це проєкт від власників кафе Hanh і бару OKHO. Головна особливість закладу – традиційні японські страви, приготовані на відкритому вогні, що створює особливий аромат і смакові відтінки.
В меню можна знайти рамени, ґодза, якіоторі (японські шашлички) та авторські десерти. Барна карта включає саке, міцний японський алкоголь, локальне крафтове пиво та безалкогольні напої.
Інтер’єр GO japanese cuisine поєднує дерев’яні відтінки, метал, тепле освітлення і текстиль із японськими мотивами. Для закладу створили унікальний керамічний посуд за ескізами артдиректора, що додає автентичності атмосфері.
Адреса: вул. Обсерваторна, 5.
Графік роботи: 12:00–21:00, гриль-бар з 16:00.
