Нові бари, кафе, ресторани, бургерні та сидерії Києва, що відкрилися у квітні 2024 року

Музичний бар, буфет "Тітка Клара" в парку Тараса Шевченка, італійський ресторан, кафе на Подолі, бутербродна та перший "Білий налив" на лівому березі. 

Розповідаємо про нові заклади, які відкрилися у Києві в квітні.

Музичний бар "1/2"

Неподалік Майдану Незалежності запрацював музичний бар "1/2". Заклад відкрив музичний продюсер Віталій Бардецький, який перезапустив легендарний бар "ГРАМ" на новій локації та змінив його назву. Тут можна послухати джазову музику, також працює магазин платівок.

Заклади Києва: музичний бар 1/2 на вулиці Мала ЖитомирськаГості можуть скуштувати сезонні страви, брускети, антипасті, спрінгроли та інші закуски. Також в меню є бургери та супи. Серед напоїв пропонують коктейлі, вино, пиво, каву тощо.

Меню та ціни:

  • Брускети зі спаржею — 160 грн;
  • М'ясне антипасті — 280 грн;
  • Тартар із яловичини — 330 грн;
  • Смореброд — 190 грн;
  • Курячі стріпси — 190 грн;
  • Кесаділья з куркою — 220 грн;
  • Картопля фрі — 170 грн;
  • Келих вина — від 180 грн;
  • Коктейль Negroni Sbagliato — 270 грн;
  • Коктейль Porn Star — 270 грн;
  • Пиво — від 180 грн.

Адреса: вулиця Мала Житомирська, 16/3

Режим роботи: з вівторка по неділю з 13:00 до 22:00, у понеділок заклад не працює.

OG burger на Русанівці

На лівому березі Києва відкрився OG burger. Перший заклад знаходиться на вулиці Рейтарський, а другий нещодавно запрацював на Русанівській набережній. Тут готують американські бургери за каліфорнійськими стандартами. Приміщення оформили у вінтажному стилі, а їжу подають на серветках в клітинку.

Заклади Києва: OG burger на Русанівській набережнійВ меню є вісім варіантів бургерів — від класичних до веганських. До них подають картоплю та салат. Серед напоїв є кола, томатний сік, комбуча та понад 40 коктейлів.

Меню та ціни:

  • Smash Burger — 255 грн;
  • Extra Cheesburger — 320 грн;
  • Original Burger — 282 грн;
  • NY Style Vegan Burger — 330 грн;
  • Бургер Місяця — 365 грн;
  • Картопля фрі French Fries Old School — 95 грн;
  • Салат Coleslaw — 90 грн;
  • Комбуча — 120 грн;
  • Сік — 65 грн;
  • Коктейль Moonshine — 270 грн;
  • Коктейль Machu Picchu — 250 грн.

Адреса: Русанівська набережна, 12

Режим роботи: в тестовому режимі щодня з 12:00 до 21:30.

Пиріжкова "Тітка Клара" в парку Тараса Шевченка

У парку Шевченка в переобладнаному трамваї відкрили буфет "Тітка Клара". Гостям пропонують солоні й солодкі пиріжки, десерти, напої власного виробництва, чай і каву.

Заклади Києва: пиріжкова Тітка Клара в трамваї у парку Тараса ШевченкаВ наявності майже усі позиції з традиційного меню, окрім обідів, салатів і замороженої продукції. 

Меню та ціни:

  • Пиріжок із телятиною — 39 грн; 
  • Пиріжок із беконом і картоплею — 36 грн;
  • Котлета в тісті — 38 грн;
  • Пиріжок із персиком — 35 грн;
  • Запіканка зі сметаною — 69 грн;
  • Торт "Мурашниковий" — 55 грн;
  • Куриний бульйон — 33 грн;
  • Узвар — 50 грн;
  • Кисіль — 50 грн.

Адреса: Парк імені Тараса Шевченка

Режим роботи: з понеділка по п'ятницю з 8:00 до 21:00, в суботу та неділю з 8:30 до 21:00.

Винний бар "Ляля Wine Bar"

На Осокорках в ЖК "Зарічний" відкрився винний бар "Ляля Wine Bar". В закладі можна поснідати протягом дня та випити вино із закусками. Приміщення прикрасили дизайнерськими дзеркалами та незвичною люстрою.

Заклади Києва: винний бар Ляля Wine Bar на ОсокоркахМеню сніданків діє до 15:00. Протягом дня відвідувачам пропонують закуски під біле та червоне вино, салати, основні страви. Окрім вина є коктейлі, міцний алкоголь, кава та інші напої. 

Меню та ціни:

  • Круасан з пармою і руколою під пармезаном — 135 грн;
  • Вівсянка з карамель-грушею та ягодами — 140 грн;
  • Від Лялі на сніданок — 265 грн;
  • Солодкі сирники з заварним кремом із білого шоколаду та ягодами — 250 грн;
  • Татакі яловичина під соусом — 270 грн;
  • Тарілка під червоне вино — 380 грн;
  • Салат Ростбіф — 290 грн;
  • Яловичий стейк з картопляним пюре зі шпинатом і винним соусом — 390 грн;
  • Келих Prosecco — 180 грн;
  • Келих рожевого вина — 165 грн;
  • Келих червоного вина — від 165 грн;
  • Еспресо — 40 грн.

Адреса: вулиця Осокорська, 2А

Режим роботи: щодня з 10:00 до 22:00.

"Білий налив" на Русанівці

Перший "Білий налив" відкрили на лівому березі Києва на Русанівській набережній.

Заклади Києва: сидерія Білий налив на Русанівській набережнійНовий заклад має 40 місць для гостей, також є літня тераса з шезлонгами. Гостей пригощають устрицями, хот-догами та сидром. Страви та напої коштують від 39 гривень. Замовлення віддають максимум за п’ять хвилин, як і в інших закладах мережі.

Меню та ціни:

  • Яблучний сидр — 39 грн;
  • Яблучна наливка — 49 грн;
  • Хот-дог класичний — 59 грн;
  • Устриця Fine de claire з лимоном — 59 грн.

Адреса: Русанівська набережна, 8

Режим роботи: щодня з 11:00 до 23:00.

Гастро-бар "Sacrifice"

На території житлового комплексу "Кофморт Таун" відкрили гастробар "Sacrifice". В закладі багато картин, неону, вініловий програвач та літня тераса.

Заклади Києва: гастро-бар Sacrifice в ЖК Комфорт ТаунЗ їжі пропонують сніданки, снеки та ланч. До замовлення є бургери, сирники, млинці, кесаділья, мелти, азійські супи та локшина, веганські страви. Серед десертів — сінабон, капкейки тощо. В барі подають коктейлі, вино, пиво, каву, лимонад та інші напої.

Меню та ціни: 

  • Коктейль Strawberry vodka — 150 грн;
  • Коктейль Negroni by Abel — 150 грн;
  • Коктейль Kiwi passion — 180 грн;
  • Млинці з куркою та грибами — 150 грн;
  • Скрембл з лососем та круасаном — 250 грн;
  • Азійський суп з креветками та локшиною — 280 грн;
  • Мелт з тунцем і бататом — 250 грн;
  • Локшина з арахісовим соусом, креветками та куркою — 280 грн;
  • Шніцель з картоплею фрі — 180 грн;
  • Сінабон в асортименті — 100 грн.

Адреса: проспект Соборності, 17

Режим роботи: щодня з 9:00 до 23:00.

Ресторан "Remi Cafe"

Біля парку Тараса Шевченка відкрили ресторан "Remi Cafe". Заклад розмістили в історичному будинку. З вікон відкривається краєвид на Червоний корпус КНУ.

Заклади Києва: ресторан Remi CafeПротягом дня можна замовити сніданки, основні страви, піцу на ферментованому тісті, каву та коктейлі. Також є десерти та випічка власного виробництва. Гості можуть приводити своїх улюбленців, адже заклад pet-friendly.

Меню та ціни:

  • Англійський сніданок — 300 грн;
  • Бенедикт з креветками на мафіні з органічного борошна — 340 грн;
  • Супер сирний омлет — 250 грн;
  • Зелений салат з авокадо та фундуком — 240 грн;
  • Пряна куряча котлета з картопляним пюре та соусом голандез — 310 грн;
  • Курячий шашлик з цукіні, бебі картоплею та соусом дзадзикі — 390 грн;
  • Піца "Remi" — 730 грн (900 г);
  • Грибна піца з трюфельним маслом — 725 грн (950 г);
  • Меренговий рулет з полуницею та лохиною — 215 грн;
  • Коктейль "Negroni" — 280 грн;
  • Коктейль "Pornstar Martini" — 300 грн.

Адреса: вулиця Павла Скоропадського, 11/61

Режим роботи: щодня з 9:00 до 22:00.

"Бутербродна"

На вулиці Саксаганського запрацювала "Бутербродна". У невеликому кафе можна поснідати, провести час з друзями за кавою та десертами або перекусити бутербродом.

Для приготування бутербродів використовують не хліб, а фокаччу. Її випікають щодня з цілозернового та житнього борошна. В меню є бутерброди з анчоусом, куркою та чорізо, мортаделлою, лососем тощо. Також гостям пропонують десерти — київський торт, брауні, різноманітні кекси. Серед напоїв — фільтр кава, капучино, лате тощо.

Заклади Києва: Бутербродна на Саксаганського

Меню та ціни:

  • Бутерброд Цезар з анчоусом — 130 грн;
  • Бутерброд мексиканський з куркою і чорізо — 130 грн;
  • Бутерброд з мортаделлою і соусом вітелло тоннато — 130 грн;
  • Київський торт — 140 грн;
  • Брауні з чорносливом та волоським горіхом — 100 грн;
  • Цукерки з повітряним рисом і горішками — 80 грн;
  • Цукерки з марципана у шоколаді в асортименті — 85 грн;
  • Булочка кориця-апельсин — 90 грн;
  • Еспресо мак'ято — 55 грн;
  • Фільтр кава — 65 грн;
  • Лате — 80 грн;
  • Дабл капучино — 90 грн.

Адреса: вулиця Саксаганського, 120

Режим роботи: з 8:00 до 22:00.

Ресторан "Papito"

Біля Південного залізничного вокзалу запрацював італійський ресторан "Papito". У закладі подають сніданки та страви італійської кухні. В меню — паста, піти з різними начинками, салати, середземноморські супи, піца. Також можна замовити стейк, бургери по-італійськи, десерти, каву, коктейлі та безалкогольні напої власного виробництва.

Заклади Києва: ресторан Papito біля метро Вокзальна

Меню та ціни:

  • Фритата: омлет по-італійськи — 165 грн;
  • Сет брускет — 435 грн;
  • Мʼясні італійські делікатеси — 295 грн;
  • Салат з ростбіфом — 235 грн;
  • Італійська окрошка — 125 грн;
  • Спагеті з лососем і креветками — 295 грн;
  • Лазанья Болоньєзе — 235 грн;
  • Піта середземноморська з тунцем — 235 грн;
  • Бургер італьяно з телятиною у сирі — 275 грн;
  • Піца Мʼясна — 345 грн;
  • Стейк Рібай з соусом Black Pepper — 495 грн;
  • Чизкейк — 125 грн;
  • Авторські брррр чаї — 95 грн;
  • Комбуча Jiva — 115 грн.

Адреса: вулиця Георгія Кірпи, 2-Б (2 поверх), найближча станція метро "Вокзальна"

Режим роботи: з 11:00 до 22:00.

Кафе "Jek Port" на Подолі

Біля Гаванського мосту відкрилося кафе "Jek Port". В закладі багато зелені, вінтажне піаніно та старий програвач. Меню складається з європейської та азійської кухні. Є 10 варіацій піци та авторські десерти з додаванням секретних інгредієнтів від шеф-кондитера. Тут обіцяють проводити стендапи, концерти та тематичні вечори. 

Заклади Києва: Jek Port на Подолі

Меню та ціни:

  • Теплий салат з печінкою — 270 грн;
  • Салат з лососем — 275 грн;
  • Піца "Duo Meat" — від 250 грн;
  • Гостра піца — від 250 грн;
  • Теплий салат з печінкою — 270 грн.

Адреса: вулиця Набережно-Хрещатицька, 31

Режим роботи: з 10:00 до 22:00.

Також пропонуємо переглянути добірку столичних закладів, де можна замовити котлету по-київськи.

Це заклади Києва, де можна замовити паску до Великодня