Діти, які постраждали від війни, вчитимуть англійську та проходитимуть арттерапію: деталі

Українські діти, які постраждали від війни через російську агресію, вчитимуть англійську та проходитимуть арттерапію. 

Таку ініціативу започаткувала Британська Рада в Україні разом з Save Ukraine.

В межах програми "Реабілітація українських дітей, повернених з російської депортації" створили спеціальний клас з арттерапії для занять, під час яких діти можуть не просто займатися мистецтвом, а розслабитися й зняти напругу. Це сприятиме підвищенню в них когнітивних здібностей.

"Проєкт "Реабілітація українських дітей, повернених з російської депортації" став можливим за сприяння Уряду Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, що діє в особі Міністерства закордонних справ, у справах Співдружності та розвитку Великої Британії (FCDO). Ця ініціатива — наш спільний внесок у підтримку дитячих мрій та їхнього майбутнього", — розповіли у Британській Раді. 

Діти, які постраждали від війни, вчитимуть англійську та проходитимуть арттерапію

Save Ukraine — благодійна організація, яка займається порятунком, реабілітацією та реінтеграцією українських дітей та їхніх родин, які постраждали від війни. У тому числі поверненням дітей, яких примусово перемістили на територію рф.

Станом на квітень 2024 року Save Ukraine повернули 295 українських дітей. Для них створили спеціальний центр з програмами реабілітації. 

Діти, які постраждали від війни, вчитимуть англійську та проходитимуть арттерапію

Естонський депутат їде на велисипеді до Києва, щоб зібрати гроші на ЗСУ