Під час "Найдовшого у світі марафону" зібрали понад 3,8 млн грн

Під час "Найдовшого у світі марафону", який відбувся 29 жовтня, вдалося зібрати більше ніж 3,8 млн грн. Їх направлять на посилення протиповітряної оборони України.

"Ми хотіли показати світу, що війна не скінчилася. Росіяни кожного дня обстрілюють українців, люди гинуть, але нас нічого не зупинить. Українці — це дуже сильна нація, а ми це сьогодні показали. Усі донати з забігу ми перераховуємо благодійному фонду "Повернись живим" на підтримку нашого ППО", — зазначила організаторка "Найдовшого у світі марафону" Інна Поперешнюк.

Учасники "Найдовшого у світі марафону". Італія 29 жовтня 2023 року

Відомо, що до благодійного забігу на честь українських героїв 29 жовтня доєдналися 14 тисяч людей з 65 країн світу.

Зокрема були учасники з США, Канади, Австралії, Японії, Великої Британії, Німеччини, Італії, Польщі, Литви, Чехії, Естонії, Румунії тощо.

Учасники "Найдовшого у світі марафону". Австрія 29 жовтня 2023 року

Взяли участь у благодійному марафоні як пересічні громадяни, так і закордонні представництва, публічні люди, захисники й захисниці. Також дистанцію на підтримку українських героїв пробігли полярники зі станції "Академік Вернадський" в Антарктиді.

Полярники зі станції "Академік Вернадський" біжать благодійний забіг на честь українських героїв в Антарктиді

Тільки в Києві до забігу долучилося більше ніж 2 тисячі людей. Серед них — бійці "Азову", дружини полеглих героїв України, шахтарі, спортсмени, рятувальники, люди з протезуваннями тощо.

У Києві відбувся "Найдовший у світі марафон": фото