Пивоварню Шульца на Деміївці можуть позбавити статусу пам'ятки: подробиці

Пивоварня Шульца на Деміївці може втратити статус пам'ятки. Фонд національного добробуту Криму просить суд скасувати наказ про надання історичним будівлям комплексу статусу щойно виявлених пам'яток.

Про це стало відомо з Державного реєстру судових рішень, повідомив активіст Дмитро Перов у Facebook.

Пивоварню Шульца на Деміївці можуть позбавити статусу пам'ятки: подробиціУ фонді наголошують, що "такий статус суттєво обмежує їх права власника об'єкта". 

Відомо, що на території пивзаводу Шульца планують створити Кримськотатарський культурно-освітній центр. Зокрема, там відкриють школу, гуртки, мечеть, культурно-діловий центр, музей, конференц-залу, кафе та магазини в національному стилі.

Пивоварню Шульца на Деміївці можуть позбавити статусу пам'ятки: подробиці

Нагадаємо, що Пивоварня знаходиться на проспекті Голосіївському, 8. У 1860 році її заснував німець Йоган-Генріх Шульц, а згодом передав будівлю своєму синові Карлу. Наразі це одна з найстаріших памʼяток індустріального будівництва в Києві. 

Пивоварню Шульца на Деміївці можуть позбавити статусу пам'ятки: подробиціРаніше ми писали, що у вересні 2023 року пивоварню Карла Шульца визнали об’єктом культурної спадщини Києва. У жовтні 2023 року історичний комплекс обгородили будівельним парканом без паспорта об'єкта.

Що побудують на місці колишнього пивзаводу Шульца