У Києві на грип та COVID-19 захворіло понад 20 тисяч людей: є летальні випадки

На минулому тижні у Києві понад 20 тисяч людей захворіли на грип, ГРВІ та COVID-19. Також відомо про 5 летальних випадків серед дорослих.

Про це заявили представники столичного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ.

Рівень захворюваності серед дітей зріс на 24,8%,  водночас серед дорослих цей показник нижчий — 3,7%.

Також зросла кількість госпіталізованих осіб з середнім та важким анамнезом. У медичних закладах столиці лікувались 625 осіб, зокрема 439 дітей.

На COVID-19 захворіло 383 людини, з них 76 дітей до 17 років. Госпіталізовано 67 осіб, серед яких 18 — діти. У відділенні реанімації та інтенсивної терапії наразі перебуває 5 дорослих пацієнтів.

Одна людина померла від ускладнень COVID-19, три від грипу А. Ще в однієї померлої особи зафіксували мікс інфекції коронавірусу і грипу A.

Киян закликають не чекати тяжкого перебігу хвороби, а вакцинуватись. У Києві працюють 78 пунктів вакцинації в кожному районі столиці, де можна безоплатно отримати вакцину та набути імунітет до COVID-19, а в разі захворювання — перенести його легше й знизити ризик розвитку ускладнень. Для щеплень медики використовують "Janssen" (виробник "Johnson&Johnson") та "Comirnaty" (виробник "Pfizer"). Також доступна вакцина проти COVID-19 для дітей з 5-річного віку.

Раніше ми писали, що всесвітня організація охорони здоров'я визнала самотність глобальною проблемою громадського здоров'я й створила комісію по боротьбі з нею.

У столиці зафіксували температурний рекорд: що відомо